EDREMİT'TE YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ

EDREMİT

Edremitli Kırkpınar pehlivanı tarafından organize edilen ‘Yağlı Pehlivan Güreşleri' 29 Ekim 2012 Pazar günü yapılacak.




Edremitli Kırkpınar pehlivanı tarafından organize edilen ‘Yağlı Pehlivan Güreşleri' 29 Ekim 2012 Pazar günü yapılacak. Kırkpınar Pehlivanı Olcay Karaçavuş, Balıkesir, Çanakkale ve Bursa'dan da her dalda yağlı pehlivanların katılacağı ve önemli isimlerin yer aldığını açıkladı.

Edremitli Kırkpınar Pehlivanı Olcay Karaçavuş tarafından organize edilen tüm dallarda yapılacak olan ‘Yağlı Pehlivan Güreşleri' Tuzcumurat Mahallesi Dörtyol Kahvesi yanında bulunan Vakıf yeri olan yeşil alanda 29 Ekim 2012 Pazar günü saat 13.00 de yapılacağı açıklandı.

Biz ata sporumuz olan Yağlı Pehlivan Güreşlerini Edremit yöresinde tanıtmak, yaşatmak ve geliştirmek amacıyla Yağlı Pehlivan Güreşlerinde tüm güreş severleri Edremit'te bir araya getirmeyi amaçladık” diyen Edremitli Kırkpınar Pehlivanı Olcay Karaçavuş, Bu bir başlangıçtır. Edremit'te düzenlediğimiz Yağlı Pehlivan Güreşlerine Edremit Körfezi yanı sıra Balıkesirli yağlı pehlivanlar dışında Çanakkale ve Bursa'dan da her dalda önemli isimlerin yer aldığı yağlı pehlivanlar katılacak. Bu güreşleri geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Edremit Yağlı Pehlivan Güreşlerini Fetih Petrol ve Mertim Grup tarafından düzenlendiğini ve firmanın Ata Spotu Türk Güreşine katkılarından dolayı teşekkür eden Pehlivan Karaçavuş, Pazar günü yapılacak olan Yağlı Pehlivan Güreşlerine izlemek için güreş alanında tüm Körfez halkını beklediklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda Ramazan etkinlikleri çerçevesinde, Teravih namazı sonrasında Edremit Gazicelal Mahallesi Muhtarı Nurettin Dedeoğlu, tarafından ‘Kamyon Garajında Kum Üzerinde Yağlı Pehlivan Güreşleri' gerçekleştirildiğini ve bunun bir başlangıç olduğunu vurgulayan Karaçavuş, Körfezin Kırkpınar'ı adını verdiği Edremit Yağlı Pehlivan Güreşlerine Edremit halkını ve tüm güreş severlerin ilgi göstermesini istedi. 






Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false